Selecteer een pagina

Vanaf nu krijg je bij iedere module huiswerk mee: om dagelijks met mindfulness te gaan oefenen. Alleen als je regelmatig traint kweek je spierballen. Zo is het ook met aandacht: alleen als je dagelijks oefent, versterk jij je aandacht-spier. Om het overzichtelijk te houden heb ik daarvoor een weekschema gemaakt, waarbij je zelf kunt aangeven welke oefening je op welk tijdstip gaat doen. Dit schema kun je hier downloaden:

  • Deze week ga je door met het dagelijks afvoeren van spanning, door 6 dagen per week een ommetje te maken (of welke vorm je ook gekozen hebt). 1 dag vervang je dit door een langere wandeling van 30 minuten in een groene omgeving.
  • Ook ga je deze week weer dagelijks een routinehandeling met aandacht uitvoeren. Deze week is dat: de eerste hap met aandacht.
  • Tenslotte sluit je deze module af met een formele oefening: ademruimte. Een oefening van ruim 4 minuten. Af en toe zullen er stiltes vallen: dit is normaal en je hoeft niet te twijfelen aan de kwaliteit van je internetverbinding of apparatuur. De oefening start en wordt ook weer afgesloten met het geluid van een bel. Herhaal deze oefening de komende week gedurende 6 dagen. Kies een tijd die jou het beste uitkomt en noteer dit in je agenda. Zorg dat je zit of ligt op een plek waar je niet gestoord kunt worden. Op de 7e dag doe je niets.